Модулът позволява на всеки собственик на RexCart онлайн магазин бързо и лесно да направи експорт на продуктите в каталога в XML формат. Файлът съдържа информация за всички продукти добавени в онлайн магазина, включително име, цена, категория, описание, адрес, снимка, модел, производител и дори тегло.

Освен това файла е динамичен и ще представя актуална информация за Вашия продуктов каталог без да е необходимо да го обновявате ръчно. XML продуктовия експорт е познат още като Product Feed или RSS Feed на продуктите в един онлайн магазин.

Употребата на модула е свързана с добавянето на Вашите продукти по други сайтове, като популярните в последно време сайтове за сравнение на цени например.

Една от най-бързо развиващите се платформи за интелигентно пазаруване е Kolko.bg и с файла, който модула генерира може директно да добавите продуктите си при тях. Необходимо е само да им изпратите адреса на файла, който ще видите веднага след активиране на модула от админ панела на Вашия онлайн магазин.

Вижте Демо файл на XML Продуктов Експорт

За да изтеглите безплатно XML Експорт модула за RexCart трябва да имате регистрация в нашия сайт.

След това може да изтеглите модула от тук: XML Продуктов Експорт

Инсталация:

Свалете архива на Вашия компютър и го разархивирайте. След това качете съдържанието на папка RexCart_Feed в директорията, където се намира инсталацията на RexCart.
Препоръчително е да използвате FTP, за да избегнете качването на някой от файловете в грешна директория.

Активирайте модула от Админ панела -> Допълнения ->Модули ->XML Продуктов Експорт. След това файла ще бъде достъпен на адрес: http://онлайн-магазин.com/index.php?route=module/rexcart_feed

За клиенти, които ползват хостинг на RexCart: Свържете с нас и модулът ще Ви бъде инсталиран безплатно!

27 коментара по XML Продуктов Експорт

 1. От rexcart на 03.03.2011

  От днес модулът се предлага като вграден в базовата инсталация на RexCart!

 2. От inditex на 14.11.2011

  Здравейте, Интересува не XML Продуктов Експорт дали е съвместим с v1.5.1.3

 3. От beni7574 на 18.02.2012

  Интересува ме, как да внеса чрез един такъв файл продуктите в моя магазин, който е на rexcart.
  Благодаря Ви!

  • От RexCart на 21.02.2012

   За целта е необходим различен модул, който да е за Импорт на продукти от XML, както отговорихме и на емейл запитването ви.

 4. От bomex на 15.08.2012

  от къде мога да прелистя продуктите

  • От RexCart на 15.08.2012

   Бихте ли дали повече инфомрация какво имате предвид, за да може да предоставим по-конкретна информация по въпроса ви?

   • От bomex на 15.08.2012

    Здравейте ами искам да попитам нали има модул за import и export и искам да попитам примерно от друг магазин на rexcart искам да добавя тяхните продукти 1-во как да ги сваля от самия магазин
    2-ро как да ги добавя в моя
    Благодаря предварително!

    • От RexCart на 16.08.2012

     Здравейте,

     Струва ми се, че бъркате модулите. Тук става дума за XML експорт на продуктите за добавяне в други сайтове, като тези за сравнение на цени (Kolko.bg и други). На този етап не е наличен модул за импорт/експорт на продукти, но може да се направи такъв, особено за Експорт от RexCart и обратен Импорт към друг RexCart. Моля, пишете ни на емейла ни за повече подробности.

 5. От bomex на 22.08.2012

  Здравейте, искам да попитам примерно правя верига магазини от rеxcart може ли примерно от единия магазин да прехвърля продуктите в другия ? Благодаря предварително

  • От RexCart на 24.08.2012

   Здравейте,

   Тук трябва да се уточни, че модула “XML Продуктов Експорт’ се използва реално да добавяне на продуктите от даден магазин най-често в сайтове за сравнение на цени като Pazaruva.com или Kolko.bg
   Прехвърлянето на продукти от един магазин в друг може да се усъществи е копиране на записите за дадените продукти в базите данни, но имайте предвид, че продуктите от стария магазин ще принадлежат към определени категории / производители и това тряба да се съобрази.

 6. От optimalprint на 24.08.2012

  Здравейте,
  има ли възможност в генерираният от този модул XML файл да бъдат с включено ДДС. След настройването на магазина, в него се показват с включен данък, но при преглеждането на XML файла – те са без данъка.

  • От RexCart на 24.08.2012

   За съжаление модулът не поддържа такава функционалност и вариант е продуктовата цена да бъде директно изписана с начислен данък.

 7. От novibijuta на 16.10.2012

  Има ли възможност да се импортира в екселска таблица?

  • От RexCart на 17.10.2012

   Не разбрах въпроса ви и какво точно бихте желали да постигнете. Да импортнете в ексел таблица XML експорта ?

   • От novibijuta на 18.10.2012

    Да, точно така. Тъй като много от партньорите ми споделят, че експортния линк не работи, има ли възможност да се запази като xml файл, който да се импортира в excell?

    • От RexCart на 18.10.2012

     Благодаря за уточнението! Не сме получавали оплаквания, че XML-a генериран от магазина не работи и поради тази причина не мога да кажа какъв е проблем. Относно импортиране на XML файл в Excel, това няма общо с онлайн магазина и предполагам появече информация как става ще намерите с търсене на “Import XML into Excel”.

     • От novibijuta на 18.10.2012

      Явно аз не мога да обясня. Този линк е за RSS, но не генерира xml файл. И как да го импортна в excell?

     • От RexCart на 18.10.2012

      Всъщност напълно ви разбирам, но вие явно не. Този линк НЕ е за RSS, а към XML вариант на продуктовия каталог. Не всеки XML e RSS! Също така, това че няма разширение .xml не значи, че не е XML файл. Примерно може да отворите http://demo.rexcart.com/index.php?route=module/rexcart_feed и да запишете страницата. При мен тази опция е “Save Page As” и записвате файла като export.xml примерно. Вече как да го импортирате в Excel ще си проверите в Google.

 8. От novibijuta на 18.10.2012

  Вашият линк генерира страница, а моят не.

  • От RexCart на 18.10.2012

   При вас не се визуализира поради наличието на “” таг, НО това НЕ е проблем. Ако прегледате Source-a или запазите файла, както описах по-долу отново ще имате същия успех!

 9. От novibijuta на 18.10.2012

  Не Ви разбрах? Какъв е този таг, като аз не съм слагал такива. Това някакъв бъг ли е?

  • От RexCart на 19.10.2012

   Не е бъг или нещо, което вие сте слагали, а просто ви обяснявам кое защо и как се случва.

 10. От verabg на 18.10.2012

  Моят линк също не генерира страница . Излиза ми следната грешка:
  Reference to undefined entity ‘deg’.
  Line: 343 Character: 41
  За грешката ме информираха от kolko.bg .

  става въпрос за сайта: g-trade.info

  • От RexCart на 19.10.2012

   Ако копирате грешката и потърсите в Google излиза следната страница: http://www.alexatnet.com/articles/reference-undefined-entity-error-xml-file
   За да ви спестя четене/превеждане ще обобщя, че вероятно става дума за знак “&” намираща се на Line: 343 Character: 41 , който трябва да премахнете, след като видите кода и за кой текст се отнася.

 11. От novibijuta на 19.10.2012

  А защо във Вашия линк липсват тези тагове, а в моя ги има? Нали платформата е една и съща.

  • От RexCart на 19.10.2012

   Защото допълнително сме ги премахнали с цел по-лесно да демонстрираме за какво става дума.

Вашият коментар