RexCart е безплатен софтуер – напълно готов онлайн магазин, базиран на популярния софтуер OpenCart, като е преработен и подготвен за директна употреба от българските търговци.

Необходимо е просто да го изтеглите, инсталирате във вашия хостинг акаунт, да качите продуктите, да настроите методите на плащане и доставка и сте готови да приемате поръчки онлайн.

Потребителска част

Търсене на продукти по ключова дума в определена категория, както и разширено търсене на база допълнителни критерии за търсене.

Разглеждане на продуктите по категории и производители. Всяка страница на продукта съдържа информация с описание на продукта, галерия от снимки на продукта, коментари от потребители за продукта, както и свързани с този продукти други продукти. Бързо добавяне на продукт в кошницата с избор на количество и съответна продуктова опция.

Количка за пазаруване позволяваща лесно добавяне, премахване и коригиране на продуктите в кошницата.

Показване на последно добавените в каталога продукти, блок с най-купуваните от магазина продукти, блок с препоръчани продукти, както и сектор с продукти в промоция.
Карта на сайта за по-лесна навигация в онлайн магазина.

Потребителски профили с история на поръчките и следене на статуса на текущи поръчки.

Администрация

1. Табло
– Общ преглед продажби, брой поръчки, регистрирани клиенти, брой продукти и коментари.
– Статистики с график по ден, седмица, месец, година
– Последните 10 поръчки с детайли за всяка поръчка

2. Каталог
Категории – пълен списък с продуктовите категории в магазина, опция за редактиране на избрани категории, подредба на категориите в желан ред, добавяне на неограничен брой категории. Възможност за добавяне на описание, ключови думи и изображение за всяка категория. Активиране или деактивиране на категория с продукти.

Продукти – Списък на добавените продукти, включващ изображение на продуктите, както и филтър за по-лесно намиране на желан продукт. Въвеждане на неограничен брой продукти, редактиране и копиране на един или повече продукти.

За всеки продукт може да се добави следната информация: име, ключови думи, описание, етикети за продукта, модел на продукта, статус (активен/неактивен), цена, себестойност (използвана за калкулиране на печалбата), включване на данък ДДС, следене на наличното количество, главна снимка, размери (дължина, ширина, височина), тегло, производител, свързване към сходни продукти, неограничен брой продуктови опции, намаления свързани с клиентска група или поръчано количество, добавяне на допълнителни изображения за продукта.

Марки или Производители – редактиране, подреждане и добавяне на неограничен брой продуктови марки или производители.

– Модул за управление на коментарите и рейтингите на продуктите, оставени от потребителите

Информационни страници – редактиране, подреждане и добавяне на неограничен брой статични страници с информация, като „За нас“, „Поръчки и доставки“, „Общи условия“ и други.

3. Допълнения
Модули – управление на наличните модули (сектори) показвани в потребителската част на онлайн магазина, в това число „Най-продавани“, „Количка“, „Категории“, „Препоръчани продукти“, „Информация за магазина“, „Нови продукти“, „Производители/Марки“, „Промоции“.
В базовата версия на софтуера са включени още:
модул Облак с етикети
Скайп модул
модул за показване на банери
Модул за електронни разплащания чрез системата на eBG.bg
Модул за XML Продуктов Експорт
Facebook „Харесва ми“ модул
Модул за плащания през PayPal
Модул за доставка и наложен платеж през Еконт
Възможност за активиране/спиране на всеки един от модулите, както и тяхното разместване, съответно в лява и дясна колона.

Доставки – управление на методите на доставка. Възможност за избор между фиксирана сума за доставка, активиране на безплатна доставка, цена на доставката за единица продукт, опция за получаване в магазина, както и цена на доставката базирана на теглото на продукта.
Онлайн магазина вече се предлага и с изцяло интегриран модул за достака и наложен платеж с Еконт Експрес, с директно разпечатване на товарителници през админ панела на магазина!

Плащане – управление на методите на плащане в онллайн магазина – софтуера поддържа разплащане при доставка, познат като наложен платеж, разплащане по банков път с възможност за добавяне на инструкции за банковия превод, както и електронни плащания през системата на eBG.bg.

Модул „Общо поръчки“ – управление на показването на отделните части образуващи крайната цента. Н страницата за завършване на поръчката може да показвате цена на намалението от ваучер, цена на доставката, текуща цена, цена на данъка (ДДС), както и крайна цена на поръчката.

4. Сектор Продажби

Поръчки – преглед на направените в магазина поръчки, бързо търсене на поръчка, филтриране на поръчки, както и отпечатване на разписка за направена поръчка.

Клиенти – справка за клиентите на вашия онлайн магазин с възможност за бързо търсене и редактиране на клиентски данни, филтриране на клиенти по различни параметри като потребителска група, статус и други.

Клиентски групи – модул позволяващ да добавяте различни потребителски групи с цел определяне на различни привилегия за всяка от групите. Базово онлайн магазина има създадени група клиенти и група търговци.

Ваучери – модул за управление на различни купони за намаления – ваучер за процент или фиксирана сума намаление, сума на поръчката, която трябва да бъде достигната от клиента, за да е валиден ваучера, възможност за активиране на безплатна доставка за даден ваучер, възможност за избиране на определени продукти, за които да е валиден даден ваучер, определяне на начална и крайна дата на валидност на даден ваучер, брой пъти, който клиентите могат да използват ваучера, както и максималният брой пъти, който един клиент може да използва ваучера.

Поща – модул за комуникация с клиентите посредством е-мейли изпратени директно от админ панела на онлайн магазина – изпращане до всички абонирани за новини, до всички клиенти, до клиенти закупили даден продукт.

5. Сектор Системни

Настройки на магазина – задаване на основни настройки на магазина като еме, е-мейл, телефони, адрес, добавяне на приветстващо съобщение за началната страница, конфигуриране брой артикули на страница, качване на лого на магазина, избор на размери на снимките на продуктите и други настройки.

Потребители – добавяне, изтриване и редактиране на потребителски акаунти за онлайн магазина. Възможност за създаване на неограничен брой потребители и потребителски групи с различни нива на достъп и права за извършване на промени.

Наличности – управление на статусите на стоките – в наличност или не, както и създаване на други статуси по ваш избор.

Статуси на поръчките – управление на разнообразни статуси на поръчките – Изпратена, Невалидна, Обработва се, Отказана, Очаква плащане или други.

Региони – добавяне, изтриване и редактиране на желани от вас региони, примерно София, Варна, Пловдив и други.

Такси и данъци – задаване на желани от вас данъци и такси, примерно ДДС и други.

6. Сектор Доклади – преглед на статистики относно продажбите в онлайн магазина, разглеждани продукти и поръчани продукти.