Готовия онлайн магазин RexCart поддържа няколко различни метода за доставка на вашите продукти, като имате възможност да предлагате всички едновременно или само избрани от вас.

Конфигурация на наличните методи за доставка се извършва от Aдмин панела -> Допълнения -> Доставки.

За ваше улеснение ще опишем всеки един от поддържаните методи за доставка на онлайн магазина.

Фиксирана сума – тази опция Ви дава възможност да въведете една конкретна цена за доставка на вашите продукти, независимо от кое населено място се поръчка или какво е теглото или цената на поръчаните продукти. Имате възможност и да начислявате допълнително ДДС върху цената на доставката.

Безплатна доставка – тази опция за доставка Ви дава възможност да предлагате безплатна доставка при поръчки над определена сума или за всички поръчки направени във вашия онлайн магазин. След като активирате този вид доставка ще имате възможност да въведете сумата, която трябва да се достигне от поръчката, за да се активира опцията за безплатна доставка.

Такса за единица продукт – с този метод на доставка можете да задавате определена цена на доставката базирана на единица продукт. Метода не е популярен, но винаги има изключения и може да го използвате при нужда.

Получаване в магазина – въпреки, че това не се води точно доставка, може да използвате опцията като допълнение към останалите методи за доставка, които имате. В случаите, когато клиента се намира в същия град, от който изпращате продукта, винаги може да добавите и тази опция, за да може клиента да поръча от вас без излишно оскъпяване на поръчката с цена за доставка.

Доставка базирана на тегло – това е един доста полезен метод на доставка, тъй като на практика всяка куриерска фирма калкилира цената за доставка на база тегло. Трябва само да имате предвид, че за да използвате опцията, трябва да въвеждате и опцията “тегло” при добавянето на всеки продукт, за да може калкилатора да изчисли цената на доставката. Тарифата за доставка базирана на тегло се въвежда като отношение Тегло:Цена.

6 коментара по Начини за доставка

 1. От PIC33 на 13.04.2011

  Възможно ли е да се предостави на клиентите възможността да избират куриерската фирма от списъка на фирмите с които работим? Ако е възможно как да го направя?

  • От rexcart на 13.04.2011

   Здравейте,

   Тъй като за момента няма конкретни модули за българските куриерски фирми, съответно не може да се настрои и списъл от фирми за доставка, от който клиентите да си избират.

   Вариант би било да се изработи модул, който да позволява да се настройват няколко доставки с фиксирана стойност, като всяка от тях да играе ролята на отделен куриер.

   Ако проявявате интерес, моля да се свържете с над по е-мейл или като използвате формата ни за контакти.

 2. От ico на 13.06.2011

  Здравейте,
  дава ми грешка: Нямате възможност да избирате начина на доставка.
  А съм активирал Фиксирана сума, Доставка базирана на тегло и пак ми дава тази грешка. Тъй като аз ще работя с наложен платеж как да избегна тази грешка ? Искам да изключа всички доставки. Да си добавя само наложен платеж. Как да го направя ?

  • От RexCart на 14.06.2011

   Здравейте,
   Грешката е възникнала от факта, че нямате активен метод на доставка за онлайн магазина. Ако това съобщение излиза въпреки активираните методи на доставка, моля да ни изпрате по е-мейл адрес на магазина и детайли за логин в админ панела, за да погледнем.
   Относно наложения платеж – имайте предвид, че това е метод на плащане, а не на доставка и трябва да се комбинира вероятно с доставката базирана на тегло.

 3. От VaskoKa на 25.03.2014

  Здравейте,

  имам активирани следните модули: безплатна доставка и фиксирана сума. На безплатна доставка е зададена сума (50лв), а на фиксирана сума е определена цена (5лв). Когато човек поръча стока под 50 лв. му излиза само опцията за фиксирана сума, което е ок, но когато се поръча стока над 50 лв., се показат 2 опции – на едната пише доставка – 0лв, на другата фиксирана сума – 5 лв. Въпроса е: възможно ли е когато сумата на поръчката е над 50 лв. да не излиза въобще опцията за фиксирана сума, тъй като може да бъде объркващо?

  • От RexCart на 04.04.2014

   Моля да ни изпратите емейл с линк към магазина и логин детайли за админ панела, за да проверим настройките и тестваме функционалностите.

Вашият коментар