Комуникацията между Вас и клиента е изключително важна за успешната онлайн търговия! С цел да бъдете по-близо до своите клиенти е препоръчително да имате чат услуга във Вашия онлайн магазин, чрез която бързо и лесно да отговаряте на клиентските въпроси.
Това ще повиши доверието на клиента и ще допринесе за по-доброто представяне на Вашия магазин.

Тъй като най-разпространения начин за чат е през Skype, ние създадохме модул, който Ви позволява бързо и лесно да добавите Skype чат в клиентската част на магазина Ви.

Необходимо е да въведете Вашето скайп име и за изберете картинката, която ще се показва в магазина. Ние сме се погрижили скайп статуса да се обновява автоматично в зависимост от това дали сте онлайн.

Важно: ако скайп статусът не се променя на картинката в клиентската част, трябва да активирате опция на Вашия скайп!
Ето как става: отворете Скайп -> Меню -> Настройки за поверителност (Privacy settings) -> активирайте “Позволете онлайн статус ми да се показва в Интернет (Allow my online status to be shown on the web)”

За да изтеглите безплатно Скайп модула за RexCart трябва да имате регистрация в нашия сайт.

След това може да изтеглите модула от тук: Скайп модул за RexCart

Инсталация:

Свалете архива на Вашия компютър и го разархивирайте. След това качете съдържанието на папка upload в директорията, където се намира инсталацията на RexCart.
Препоръчително е да използвате FTP, за да избегнете качването на някой от файловете в грешна директория.

Модула може да бъде активиран и конфигуриран от RexCart Админ -> Допълнения -> Модули -> Skype модул

За клиенти, които ползват хостинг на RexCart: Свържете с нас и модулът ще Ви бъде инсталиран безплатно!

От 11.00 ч на 20/02/2011г. модулът се предлага като вграден в базовата инсталация на RexCart.

17 коментара по Модул за Skype

 1. От galina_borisova на 19.02.2011

  Здравейте! Благодаря за хубавия модул. Имам един проблем. Модула работи, но не показва, че съм онлайн въпреки, че съм дала настройките в скайпа си „Позволете онлайн статус ми да се показва в Интернет (Allow my online status to be shown on the web)“. Освен това в други сайтове, като предприемач ми се показва статуса, че съм онлайн в скайп, но в сайта ми показва, че съм офлайн. Сайта ми е http://www.nakiti.eu. Благодаря предварително!

  С уважение,
  Галина Борисова

 2. От galina_borisova на 19.02.2011

  Оправих проблема 🙂 Още веднъж благодаря за хубавия и безплатен модул 🙂 Лека вечер!

  • От rexcart на 20.02.2011

   Здравейте,

   Радваме се, че модула Ви е харесал! Може би е добре да споделите какъв е бил проблема, за да знаят и другите в случай, че и при тях се появи същия.

   Благодаря!

 3. От galina_borisova на 23.02.2011

  Здавейте! Бях объркала скайп името си и от там дойде проблема. Имам още един въпрос. Искам да публикувам автоматично продуктите су в сайт kolko.bg, но за съжаление открих, че в админ панела ми няма меню extensions ( тъй като трябва да избера после под меню Product Feed, за да не е нужно ръчно вкарване на продуктите). Ще съм благодарна, ако ми помогнете с проблема. Лека вечер!

  С уважение,
  Галина Борисова

  • От rexcart на 23.02.2011

   Благодаря за разяснението относно скайп модула!

   За Product Feed: опцията в менюто Допълнения -> Продуктова листа е спряна, тъй като Google base модула дава само име и описание на продукта, което е недостатъчно в повечето случаи, включително и за kolko.bg

   Разработили сме скрипт, който дава експорт на продуктите от магазина, който включва адрес, цена, снимка, производител и описание.

   Още се работи по прилагането му като модул в админ панела и затова не сме го обявили официално.

  • От galina_borisova на 23.02.2011

   Благодаря за бързия отговор, въпреки късния час. Много съм доволна от българския вариант на Опенкарт и от вашия екип. Благодаря!

   С уважение,
   Галина Борисова

 4. От fillme на 17.04.2011

  Здравейте,
  сблъсках се с интересен проблем. Направих отделен скайп адрес за онлайн магазина и го вписах в модула и всичко беше ок докато не реших да работя с два скайп адреса на един компютър. Модулът не се свързваше със скайп и не реагираше по никакъв начин при смяна на статуса и така няколко дни.
  В крайна сметка се оказа, че проблемът е бил в това че съм включвала скайп адреса на онлайн магазина като втори на компютъра. Когато го сложих първи модула веднага реагира.

  • От rexcart на 18.04.2011

   Здравейте и благодаря, че споделихте проблема тук.

   Всъщност случилото се няма нищо общо с онлайн магазина или модула, който се използва, а става дума единствено за използване на 2 скайпа на 1 компютър едновременно.

   Препоръчваме ви статия от скайп блога за повече информация какво може да се направи: http://skypeblog.eu/2008/02/blog-post.html

 5. От prikazka на 18.04.2011

  Здравейте,
  Ползвам OpenCart, който съм си изтеглил преди доста време в оригинал. Интересува ме възможно ли е да се добавят модулите за скайп и банери на OpenCart или е нужно да ползвам RexCart? Ако е възможно какво трябва да направя, за да ги инсталирам?
  Благодаря предварително!

  • От rexcart на 18.04.2011

   Зависи от версията на OpenCart, която ползвате. Модулите, които сме пуснали при нас би трябвало да работят и на всеки OpenCart v1.4.9.X

   Относно инсталацията – трябва да си свалите модулите и да следвате инструкциите за инсталация, които сме предоставили на страницата на всеки модул.

   • От prikazka на 25.04.2011

    Благодаря за отговора. Радвам се, че бързо и коректно получавам нужната информация. Пожелавам Ви успех!

 6. От johnstalker на 24.04.2013

  Откакто Microsoft е собственик на Скайп този модул не работи коректно. Видях, че не е писано отдавна в темата, но реших да коментирам.

  • От RexCart на 25.04.2013

   Какво означава, че не работи коректно ? Какъв е проблемът по-конкретно ?

   • От johnstalker на 30.04.2013

    Проблема е, че не излизат коректно статуса и пътяТ към бутоните. Опитайте се да го инсталирате при вас. 😉

    • От RexCart на 10.05.2013

     Тествали сме модула при нас и не се забелязват проблеми, както и няма други оплаквания от наши клиенти.

 7. От stivko на 28.06.2013

  Благодаря за информацията. Всичко е перфектно.

Вашият коментар