Категориите служат за базово структуриране на Вашия онлайн каталог. Управлението им се извършва от админ панела на онлайн магазина -> Каталог -> Категории.

Създаване на категория
За да добавите нова категория във Вашия онлайн магазина натиснете бутона Въвеждане.
Първото и задължително поле е съответно “Име на категорията”.

След това може да въведете “Мета ключови думи” за категорията – това са ключови думи, с които най-общо може да се определи категорията или продуктите в нея.

Следващо поле е “Мета описание” за категорията – това е текста, който повечето търсачки показват под заглавието на сайта в техните страници с резултати.

Мета ключовите думи и описание са важна част от оптимизирането на Вашия онлайн магазин за търсачките, като Google.

Следваща опция е определянето на “Категория-родител” или родителска категория. Ако създаваната от вас категория ще бъде главна – избирате “Няма”. В случай, че желаете категорията да бъде подкатегория на друга, избирате родителската категория от падащото меню.

Опция SEO заглавие – от тук задава името за адрес на категорията във вашия онлайн магазин. Полето не е задължително за попълване.

Пример: ако вашата категория се казва Телефони, въведете “telefoni” в полето и категорията ще бъде достъпна на адрес http://www.онлайн-магазин.com/telefoni/

Изображение – тази опция се ползва най-често в случаите, когато създавате подкатегория и желаете в списъка с подкатегории на главната категория да се показва, както заглавието на подкатегориите, така и картинка към него.

Преди да натиснете Запазване, което ще създаде категорията, имате възможност да определите и последователността, в която въпросната категория ще се показва спрямо останалите категории в каталога на Вашия онлайн магазин.

6 коментара по Категории в онлайн магазина

 1. От dobromirg на 04.03.2012

  Здравейте,

  Инсталирах rexcart, но изобрабенията не се показват. Снимките на продуктите както и логото не се визуализират. Файловете са правилната директория. Линковете водят до тях. image/data е writable. Моля дайте ми съвет.

  Д.Георгиев

  • От RexCart на 06.03.2012

   Необходимо е да ни изпратите поне линк към магазина, за да погледнем. Ако е възможно ни пуснете мейл с детайли за достъп до админ панела, за да изтестваме качването. Благодаря!

 2. От thegreendragon на 25.08.2012

  Здравейте, искам да попитам как да създам подкатегория ?

  • От thegreendragon на 25.08.2012

   искам да допълня, че аз успявам да го напрвя , но ми позволява категорията да е само от главните категорий аз аз искам да добвя нова подкатегория, която все още несъществува.

   • От RexCart на 25.08.2012

    За съжаление не успях да разбера какво точно имате предвид. В случай, че искате да създадете подкатегория на категория, която не съществува – това няма как да стане.

  • От RexCart на 25.08.2012

   Подкатегория се създава, като нормална категория, само че в таб Данни избирате “Категория-родител” категорията, на която текущата ще бъде подкатегория.

Вашият коментар